You belong with me

Blir typ alldelens tårögd då jag lyssnar och ser musikvideon till denna låt. :-]
Den är så fin och så himla gullig och kan ju inte låta bli att tänka tillbaka då man hade liknande känslor som dessa.


Big Fish.

Har nyss sett en film som heter Big Fish och kanske är det därför jag känner mig rätt sentimental och tårfylld. Eller så kanske det berodde på annas inlägg på jannishemlighet.blogg.se där hon nämde NHL och jag kommer ihåg hur jag, hon, fredrik och adam brukade ha myskvällar då vi spelade antingen det, basket eller gjorde något annat kul. Nu är tiderna annars, mycket har ändrats. Jag har inte träffat Fredrik på mycket länge, och Adam, ja.. han ser man aldrig, och skulle jag träffa han vet jag inte om vi hade sagt något till varandra.
Ikväll tänker jag på dem tiderna med er tre, men jag tänker inte bara på det, utan jag tänker på alla andra vänner jag aldrig träffar mer, som Ida, Rebecca, Chung, Jasmine, Alla Luciaflickor, Evelina, Camilla, Mina kusiner, Alla volleybollfolk och fler jag ser mycket lite av nu förtiden. Känns jobbigt att många av dessa var mycket nära vänner, fortfarande är på nå vis, men vi träffas ytterst sällan, eller aldrig. Några kanske inte var så nära, men ändå vänner och vi hade riktigt roligt ihop. Det är ingens mening att man ska gå åt olika håll och inte synas, man säger man borde träffas snart, men dedär orden blir aldrig riktigt av och ingen vet riktigt varför. Kanske beror det på att man inte vet lika mycket om varandra längre och är rädd att vi ska ha blivit så olika. Men är jag verkligen rädd för det? Nej, egentligen inte. Det är spännande att höra hur allas liv har blivit nu och helst av allt skulle jag bara vela samla alla, ALLA mina vänner till en stor fest så gamla vänner kan träffa nya och att jag får träffa alla på samma gång. Kan få ha tid att sitta ner en liten stund med var och en och få känna just det, att vi är vänner, och vissa kanske nära vänner, igen.
Som vanligt babblar jag på och skriver kanske inte mycket vett. Det mesta är nog svårt att förstå men jag hoppas ni på något sett känner igen det jag skriver. Att det jag skriver kanske inte bara är nonsens utan bara ett försök att förklara något som är mycket svårförklarat.
Ikväll har jag tårar i ögonen. Trots att jag absolut älskar det lyckliga liv jag lever för stunden, trots att jag ser fram emot det lyckliga liv jag kommer fortsätta leva, så har jag väl ändå rätt att ikväll få ha tårar i ögonen för att jag saknar lite det som fanns förut.

Att jobba på snabbmatsrestaurang.


Jobba på snabbmatsrestaurang ger en förståelse för det tuffa arbete man faktist utför. Jag har iallafall fått en helt ny respekt och jag tror alla dem som är fulla och gnäller borde få uppleva hur otroligt stressigt och påfrestande det är. Ibland blir det fel och ibland kan insidenter hända, vi är fortfarande människor vi som jobbar, och människor gör fel ibland.
Det är nog inte förän jag började jobba på KungsGrillen jag faktist förstod hur otroligt jobbiga fulla människor är när man jobbar på snabbmatsställen. De är döva, ouppmärksamma, gnälliga, arga, störiga och otroligt söliga. I det skick jag var fysiskt idag + hur situationen var på jobbet idag hade det inte krävt mycket till för att jag skulle ha brytit ihop.
Ne fan, nu ska jag in i duschen sen bums i säng!

Vår resedagbok!

Hej!
Tänkte bara berätta adressen till min och antons resedagbok eftersom jag nu invigt den!


www.moastinaoantonsresedagbok.blogg.seSådärja, KOLLA OFTA! :-)

Ett bra hem, är ett varmt hem med doften av bullar.


Sitter här i svansele, har just ätit frukost och pratat om orättvisor med Catharina. Vi väntar nu på att degen ska gäsa klart så vi kan börja rulla bullar tillsammans. En vanlig torsdag med "svärmor". :-)

Just another rainy day.

Det är lite konstigt väder idag. Det regnar stup i kvarten. Vilket får mig att undra om jag ska låna bilen och fara och söka jobb på Sibylla söder. Har lite att fixa med thailandresan fottfarande. Dock är allt bokat nu men måste se om jag kan betala check in baggage före vi kommer till flygplatsen i hanoi (har försökt få hjälp och jag väntar fortfarande på deras samtal) och så måste jag kolla upp hur vi ska betala hotellet i hoi an. Igår var jag så frustrerad att jag grät över allt strul som blev. Jag har tur som har en sån snäll mami som hjälper mig med allt dethär.


Ne nu ska jag sova en liten stund, är fortfarande lite sjuk så sover mycket dåligt på nätterna.

Ser framåt

Nu de senaste månaderna har det nästan bara varit politik på min blogg. Det ska det bli ändring på, för nu är valet avgjort och nu finns det inte så mycket mer att skriva tycker jag. Var bara tvungen att få försvara mig i förra inlägget och även fast jag förstår att det inte är så många av er som läser det kan jag ju bara hoppas att några, som skulle behöva höra mitt försvar, läste det.  Iallafall det blev mycket politik pga valet men nu kommer det nog bara återkomma nån gång då och då om jag gör något arbete innom UV eller nått sånt men framförallt kommer det återkomma om 4 år då socialismen gör komback :-)

Nu blir det nog mycket snack om thailand för det är det jag ser mest fram emot nu. Nån dag snart kanske jag avslöjar webadressen på min och antons resedagbok! :-) Tänkte vi skulle försöka skriva där så ofta vi kan och lägga in bilder så ni skulle kunna följa oss på våra äventyr och slappa, soliga dagar! :-)
Ni som läser detta och har varit i thailand eller vietnam får gärna kommentera och säga vad man borde göra, besöka, köpa osv när man är i thailand/vietnam :-)!


Hmm... ne nu hade jag nog inte så mycket mer att skiva.

Om jag inte tyckte bäst om mina egna åsikter, skulle jag väl inte ha de åsikterna jag har?

Jag förstår inte ibland.
Det är så otroligt roligt att disskutera tycker jag. Det är intressant och mycket givande att disskutera. Men oftast så är det så otroligt jobbigt också, för på nått sätt så är det jag säger alltid fel att säga. Jag borde inte få säga det jag tycker för det innebär att jag säger att folk inte får säga de dem tycker... Detdär blev ganska luddigt men hoppas ni fattar. Som dethär med politiken. Jag har aldrig sagt att man inte får ha sina egna åsikter om nånting, jag har endast sagt vad jag anser är bäst, det jag tycker är rätt eller fel och det är ju mina åsikter. Jag säger inte att jag är en enväldigt härskare som befaller att alla måste tycka och känna på ett visst sätt.
Uttrycka sina känslor och åsikter, får man bara göra det när det är positiva sådana? Får man aldrig uttrycka sina åsikter om nått man tycker är fel? För det var helt enkelt det jag gjorde då jag skrev på facebook igår kväll, men den kommentar som skrevs åter och åter igen var: "Alla måste få ha sina egna åsikter".  JA!? vars har jag sagt att ni inte får ha det? Ingenstans! förstår inte varför den kommentaren dyker upp helatiden. Att jag anväder rätt och fel i meningar betyder inte att det är vad jag bestämmer alla ska tycka är rätt eller fel, utan det betyder att det är vad JAG tycker är rätt eller fel.
Och att jag inte skulle respektera andras åsikter är också helt befängt. Säger som min syster skrev igår: "Att respektera andras åsikter betyder enbart att man respekterar att andra har andra åsikter än en själv, man behöver inte hålla med, hålla tyst eller hålla inne med att man tycker att nåns åsikt är knasig för att respektera andras åsikter. Man kan respektera att andra tycker som de gör men ändå säga att man inte håller med.
"
Jag har vänner som är med i MUF, och jag respekterar dem för dem människorna dem är och jag gillar dem alla mycket, men jag måste ju fortfarande få säga att jag tycker moderaternas metoder, politik osv är fel. Jag menar, dem tycker ju säkert lika mycket att Vänsterns politik är fel som jag tycker moderaternas politik är fel. Jag menar, de två partierna är ju motpoler så det skulle väl vara konstigt annars?

Jag kanske tolkar allt fel nu, men iallafall så som jag tycker det låter på kommentarerna jag får så: Har alla rätt till sin egen åsikt..... förutom jag.

cooltjej_91

HAhaha råkade stöta på dessa bilder alldelens nyss. Tänker inte ni som jag? Att ni saknar mig i det ständiga sprayade fluffiga håret jag hade på högstadiet? ;-) HAHAH Lovely pictures!M KD FP C SD

HAHAH ett tillägg bara!

Tyckte det skulle vara kul att testa göra helt emot det jag tycker och trycka i det jag förstod att extremhögern står för. Det var inte svårt!Vilket parti står du närmast?

Gjorde testen på Valkompassen.

Första var ett Blocktest, om jag stod närmare alliansen eller de röd/gröna. (5 frågor)
Detta blev resultatet:
Andra testet var ett Partitest för att se vilket parti man står närmast. (26 frågor)
Och så här blev resultatet:
Är mycket nöjd med resultaten men måste säga att frågorna var mycket svåra! Jag tycker många frågor var mycket invecklade och konstigt formulerade så resultatet kanske inte är helt precis 100% rätt (men mycket nära inpå måste jag nog medje om man ser på de fyra första staplarna) och jag tryckte dessutom "Vet ej" på några frågor och tydligen betydde det att dem frågorna inte räknas in i reslutatet så det är därför det kanske ser lite småkonstigt ut osv. Även varför SD inte står längst ner på litsan måste ju vara att i slutet fick man välja tre saker som man tyckte var viktigast och jag valde "invandring" som en av de tre vilket är SD största fråga (typ enda fråga) men som ni nog förstår så tänker jag på invandringen på ett helt tvärt om sätt än hur dem tänker på invandringen.

Hur som hälst fick jag ett mycket fint meddelande av Lasse när jag hade fått resultatet Vänsterpartiet. Vilken tur att jag röstade rätt tidigare idag då ;-)

Soran Ismail

Skrev nyss en text om SD, men jag raderade det nyss, för jag tycker helt enkelt att videoklippen talar för sig själv.


19 september år 2010

Alla vet vad det är för dag idag. Det är dagen vi väljer regering.
Själv var jag nyss och röstade, och jag vill säga som en annan bloggare sagt (+ ett litet tillägg):

Jag vill inte bo i ett land där pengar är viktigare än människan, så därför röstar jag med hjärtat. Därför röstar jag röd/grönt!Blev dock ingen valvaka med resten av UV ikväll, är för sjuk för det. Jag ska istället ligga nerkrupen i soffan med täcke och kudde och nått gott att äta.
Ikväll avgörs det!

I <3 jobb

I onsdags arbetade jag och 3 andra ungdomar för Baluba och Arbetsförmedlingen.
Det var ett jobb vi bara tjänade på, för jobbet gick ut på att skaffa kontakter i arbetslivet och förhoppningsvis också få ett jobb. Det var en erfarenhet som jag är mycket glad att jag fick ta del av och förhoppningsvis kanske senare så kommer dem komma ihåg mig från denna dag och kanske vela låta mig praktisera eller rent utav bli anställd. Jag håller tummarna för ett heltids, eller åtminstone lite mer än halvtids jobb i vår. Just nu jobbar jag ju bara fredagar och lördagar (natt) och skrapar ihop som mest 15 timmar i veckan.. Det kommer jag inte klara av i vår om jag och anton tänk flytta ihop. Jag vill ha ett jobb med bättre tider, bättre lön och fler arbetstillfällen. Annars lär jag ju behöva bo kvar hos mamma&pappa ett bra tag..


Iallafall här är två bilder från i onsdags.shut up.

Fyfan, förstår inte ens varför jag plågar mig själv genom att titta men jag smäller fan av när hon skriver en sån jävla massa skit! Hon kallar dessutom de som kommenterar emot henne att de inte kan nånting! Det är du som är så jävla trångsynt och bara bor i din egen lilla "kändis"låda, i din lilla perfekta bubbla! Hur kan man fan tro att alla som lever i lyx har jobbat hårdare än de som knappt har någonting? Hur kan du tro att du förtjänar så mycket pengar som du har bara för att du skriver på en jävla blogg!?
DU är den som inte borde få uttala sig, för du påverkar faktist otroligt många unga människor och det är tragiskt om alla kommer bli precis som du. Du är en skam för sverige.Ursäkta alla fula ord osv, men jag är faktist arg!

Nattsvammel

Världen sover nu, eller iallafall min familj och mina vänner. Så varför sover inte jag?
Jag känner mig trött, men vill inte sova. Jag har för mycket i hjärnan känns det som.. Mest thailand men inte bara såna glada tankar, andra gamla minnen och nya.
Jag vill börja packa för thailand, men det känns ändå för långt bort för att göra det.. men måste boka hotellen i helgen, Måste På RIKTIGT! Vill bara ha allt bokat och klart så jag kan slippa oroa mig det minsta, bara njut av de sista veckorna i skellefteå och bara få längta till 8 veckor i thailand!

Livet är toppen just nu men ändå finns det jobbiga stunder. Sånt som aldrig försvinner.

Härliga sverige

Fint att se att så många svenskar faktist bryr sig om sverige och vill att vi ska vara ett land som är öppet för förändring, nya kulturer och nya människor. Att vi är ett land med mångfald där vi bryr oss om varandra och där alla är lika värda :-)


Dagens Outfitta

JAAAAG

För jag har tagit KÖRKORTET idag! :-D (bilden är 2 år gammal dock)
grattis till mig själv!

OnePiece, Hot OR NOT!?

Haha har skrattat rätt hårt åt detta klädesplagg (speciellt den där det står onepice med liten text över hela). Såg dem först när vi var i stockholm med klassen i början av sommarn. Skrattade ihjäl mig då jag såg den men jag testade den för skojs skull. De är inte världsasnygga precis men riktigt mysiga!
Men nyss såg jag att vissa OnePiece faktist kan vara rätt fina, men gå ut på stan med en sparkträkt? Hmm det är nog ändå inget jag skulle göra, men vara hemma och mysa i, inge problem! :-)  synd bara att de kostar skjortan!OnePiece - Lusekofte Marine, 1 290 kr


OnePiece - Teddy Fleece, 1 646 kr


OnePiece - Fusion Lila/Rosa, 1 646 kr

Välkommen hem!

Nu är ni hemma igen flickor! :-) Välkommen hem till kalla skellefteå!
Hoppas ni haft det superduper där borta! Vet dock inte ifall jag vågar träffa er innan jag far till thailand... ni lär ju vara så himla bruna nu så jag kommer ju SKEMMES breve er! ;-(
Ifall allt går som det ska imorgon (hoppashoppashoppas) så tycker jag vi kör en fest onsdag! För jag har saknat er och jag vill höra hur ni haft det!

bild från amandalindmark.blogg.se

Puss på er flickor!<3


Ge oss Sverige tillbaka, som det var innan dem här började hata!

O herre gud! Det finns alltså folk som funderar, och även tänkt, rösta på det här partiet!?Tyvärr är jag rädd att vi kommer få de 4 sämsta åren vi haft på länge efter detta val. SD kommer komma in i regeringen och Alliansen kommer ha 4 år till i makten.
Jag tror helt enkelt det inte räckte med dessa 4 år, det verkar som att naiva sverige behöver ytterligare 4 år på sig att förstå att detta inte är rätt. Att detta inte är det bästa för oss och att VI förtjänar bättre!


Men självklart håller jag på oss röd/gröna och jag släpper inte kampen en minut!
Vi behövs nu, mer än någonsin!

This will be the memories of this summer.

Jag har många gånger i sommar lovat er en bildbomb och det är nu jag faktist tänk fullfölja det löftet! Här är bilder från fester jag varit på i sommar (midsommar har jag redan lagt ut). Lägger till en låt så ni kommer in i stämningen och så det blir roligare att titta på. :-) Enjoy!


Boviken
dry martini,coolaflickor_91,nakenbad,motion på cykel och snack,korv på statoil,smygbad på vitbergs och hemma igen klockan 5. Började jobba klockan 11.PDOL
fest i bil,förfest i M-lokal,lekte moderat,blev bästis med Fredde,var clown som facket(tydligen är?),såg Lasse(bra som alltid),bil hem,festen tog slut för fort.
Station 8
lång väntan på tjejerna,popcorn,lite för party,folk ramlar av cyklarna och mycke dans.
Min 19 års fest
mycke roligt folk,sangria,popcorn,pingis,snygg klänning,nitskor,anton glömde leg,olles,riktig partysyrra,gratis hampis m pommes på K-grillen,snacka politik i sinne,gå hem med pain i fötterna,mys med pojkvän. En bra kväll!

Nya Wallenberg lixom Nya Moderaterna.


Hahhahahah va?

Himla rolig iallafall hahah!


Dettar gillar vi!


Det behövdes en förändring.

Ny header. Hoppas det gillas :-)

Delprov 1

done, finished, completed! :-D
ni vet nog vad jag talar om redan - körkorts-teoriprovet. Idag gjorde jag det och jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv som just innan jag skulle trycka på knappen "Avsluta prov". Det kändes inte bra och jag var livrädd att jag skulle just och precis inte klara det.. men det gjorde jag :-) och med en liten marginal också :-)
Puhh... nu var det över, bara delprov 2 kvar då - uppkörningen. Nu när ena nervositeten släppt så startar genast nästa nervositet.

brummm brumm! Skulle inte tacka nej till en sånhär goding ;-)

I am your Princess and you are my Toad


I know that I've got issues, But you're pretty messed up too.

Jahapp, då fick jag nyckeln till jobbet i handen och ska öppna kl 11 och jobba till 17. Klaga gör jag då icket, för jag behöver varje timmlön.. :-)
Så nu ser morgondagens plan ut: Jobb, spruta, prata om hus i hua hin, övningsköra lite?, förhoppningsvis lite mys med my b.friend och hinna plugga körkort.

 

foto: Ida sommaren -09, red: jag

 

varför kan jag inte få dåliga minnen, händelser och tankar ut ur hvudet?
glömma har jag förstått att jag aldrig kommer göra,
men hur lång tid ska det ta innan det inte har någon betydelse?

hur lång tid ska det ta innan jag är "lagad"?
kan någon svara på det?
för jag gillar fan inte att ha ont och jag förstår inte varför det tar sån tid..

See through blur.

Mår bättre idag, eller kanske rättare sagt ska säga, jag mår bra idag :-)
Men nu kommer det hära dåliga samvetet jag pratade om.
Fast den kan försvinna nästan lika fort bara jag råkar tänka eller titta.
men jag vet att det dåliga samvetet kommer tillbaka strax och då sitter den i sig.


Iallafall så har jag varit ute och övningskört med papi idag och ska fara ut en sväng senare också :-) pappa sa att han tycker dte skulle vara konstigt om jag inte klarar körkortet... men det är ju så många faktorer som spelar in så man kan ju ha mycket otur eller mycket tur också.
Jobbar ikväll :-) kl.20.00 tills stägning kl.3 eller senare. Så kom och käka! Mycket roligare då det kommer folk som man känner :-)

Imorgon väntar twinrixspruta, prat med ägarna av huset vi ska låna i Hua Hin, inget KungsG.jobb men körkortsplugg så utahelvette.

Ja typ såhär känner jag mig ibland. Jag vill ryta!


Jag är ingen arg och hämdlysten person, jag är ingen som vill att någon ska känna samma dåliga känsla som jag känner (om ni förstår vad jag menar med det haha). Men helt seriöst, ibland, även fast jag försöker att låta bli att visa det eller prata om det så blir även jag förbannad, och ibland kan jag också bli så tokigt hämdlysten! Men hämden, den utför jag aldrig, och ilskan den drar jag in och får sedan dåligt samvete för.
Nu är en av de stunderna jag bara känner att - jag vill supa, festa och ha roligt! Måste kanske fira mitt körkort (om jag klarar det dvs) om två veckor, jobbar ju varje helg så jag hoppas folk är festsugna en vardag ;-)

Ne nu känner jag att jag har kebab i hela ansiktet och jag håller även på att brista i gråt så jag tror jag går och tvättar ansiktet. Kropp och hår får bli imorgon, för nu vill jag bara isäng.

En såndär vanlig torsdag.

Trots att jag vet och trots att jag ständigt påminner mig om att jag måste spara alla alla alla pengar jag har till thailand så tycker jag att jag ahr gjort ett fynd idag. Skulle in på stan för att shoppa för mitt presentkort på gina men råkade gå förbi H&M och se att det var 100 kr rabatt på jeans idag. Jag tänkte att det är ju lika bra att jag kikar och glad för det är jag för jag hittade två par jeans, ett par snyggt mellanblåa och ett par stiligt mörkblåa. De är super sqin, super low waist och super tight men ändå mycket mycket stretchiga! och nu till priset (som jag självklart kollade innan jag testade dem så jag inte skulle gilla dem och sedan uptäcka att de kanske var dyra):
199 kr/st + 100 kr rabatt/st = 99 kr/st! Är inte det ett bra pris för ett par jeans så säg mig vad ett bra pris är!
Så, eftersom alla mina favvojeans (och även de flesta andra) har hål så tänkte jag att, jag behöver dehär jeansen.
I thailand lär jag köpa mycket kläder men jag tror inte jeans är de mesta jag kommer köpa, de väger mycket och det känns som om pengarna kommer läggas mycket på bikinis, underkläder, skor och massa massa linnen och klänningar :-)
Kanske även ska berätta att jag skaffat mig lite fler vuxenpoäng idag. Gick till banken och gjorde mitt maestro till ett Visa så nu kan jag använda kortet utomlands (vilket kan vara en fördel i thai/vietn)och jag har även skaffat internetbank och telefonbank så jag kan hålla koll på mina pengar och göra överföringar och även öppna e-sparkonton. Nu ska jag börja lägga undan pengar till resan så jag inte kan nå dem!
Ne nu ska jag testa mina nya jeans, sen gå ner och käka. Puss
(btw, körlektionen idag gick jättebra. Faserna med, klarade vägmärkesfasen helt utan fel och fordonsfasen med 3 fel och slutfasen med typ 2 fel osv osv. Bra gick det iallafall. Körkortet känns OK men jag är ändå ett sjukt nervrak nu och lär vara det tills det hela är över.)


fin bild ;) tror jag hittade rätt jeans på h&m:s hemsida, men är inte helt säker.


Första riktiga höstdagen.


hösten 09. Foto: anna enmark. (Vi måste ta nya höstfoton snart!)

Det är första september idag och det syns. Nu är hösten här. Även fast hösten smög sig på oss tidigt detta år, så var det ändå inte förän idag jag såg det viktigaste hösttecknet - Trädens löv har börjat skifta från klargröna till kycklinggula. Det betyder höst på riktigt!
I morse höll jag på att missa bussen, inte ens lite roligt eftersom hade jag bara försovit mig typ 5 min till så hade jag behövt betala 600 spän för ingenting och det är något jag INTE har råd med! Men som tur var så fick jag mig, med Catharinas hjälp (120 km/h), till bussen i tid - tack! Körlektionen gick dock inte superbra.. känns himla jobbigt att jag haft typ 3 lektioner som handlat om samma sak. Backa runt hörn! Hur jävla svårt ska det vara egentligen!? Aja, får hoppas jag verkligen sätter det på första försöket imorgon på körlektionen så jag kanske förshoppningsvis kan avboka nån av de två jag har nästa vecka. Lite billigare körkort hade ju inte skadat..  Dock gick faserna jag gjorde idag mycket bättre! Och utan bok dessutom! :-D men är fortfarande sjukt nervös inför teoriprovet.. känns som om det kommer vara helt annars än faserna och så kommer jag säkert just och precis inte klara det :-S fy... kommer kännas så jobbigt isåfall och tror inte jag lär vara sugen på körprovet veckan efter då :-/
Kanske måste börja göra som mamma säger:
"Se ditt mål. Du måste tänka att du kommer klara det - Då gör du det!"
Ska försöka mamma, men det kommer bli svårt.

Har bytt min kameraväska idag mot en brun istället för röd och fick även tillbaka min systemkamera, reparerad och fin och inte ett öre kostade det :-)
Ne nu ska jag umgås med föräldrarna lite, göra en fas, duscha och sen sova. Körlektion klockan 08.05 imorgon.
PUSSSlut på festen.

Hihi smågulligt när de försöker minnas vad de ska säga haha men annars är detta en riktigt bra film om vad ung vänster vill göra åt arbetslösheten :-) !


RSS 2.0