Tjejfest gillar vi allra mest

Gårkvällen var bra! Riktigt bra! :D Tack tjejer!!
 
Och snart är det valborgs.. på tisdag! Då blir det nog att fara på fest i Kåge. Blir nog skitkul! Vet inte om middag blir där eller hemma, men grilla ska jag då göra!
 och på onsdag är det första maj.. vet att jag borde vara med på stan och demonstrera i vänstertåget, men i år känner jag att jag inte vill, jag har ingen ork till det. Detta år ska jag fira första maj med att bjuda mamma och pappa på fika på balkongen istället.

filmtitel

your sisters sister

efterlängtad!

ville bara säga Lön lön lön, lön lön lön lön LÖÖÖN!

och så en liten uppdatering

Har inte skrivit på länge nu. Men har inte så mycket att skriva typ :P
Ja eller i lördags var det måsfest, det var kul! :) får göras om snart igen tycker jag! Tycker man borde festa och huvutaget umgås mer med sina arbetskamrater!
I veckan jobbar jag mån-tors och lördag, blev en extra dag (onsdag) eftersom det håller på att hända mycket på jobbet och det behövs mer hjälp. Känns lite jobbigt att jobba fem dagar när en av dagarna är lördag, men men, på lördag kväll vankas det fest så det ska nog gå an! :)
Aja, mer orkar jag inte skriva, nu ska jag sussa!
Festbild från förra året. tänk så många partyn jag hostade i förra läggan... lilllilla läggan! "Finns det hjärterum så finns det stjärterum", det måste ju varit lite av mitt motto ;)
 

första dejten

Måste sova nu men ville bara säga att vår första kattdejt gick rätt bra ändå :) och tycker Indy skötte sig jättefint. Nästa gång kanske de vågar leka med varandra :))!

tog ingen bild på mötet så istället får ni se en bild på Indy från ett annat tillfälle.

vår duktiga lilla pojk!


Maja + Indien = sant

Fick ett samtal av Maja för ca två timmar sedan, då var hon på väg till Arlanda och ville prata av sig de sista nervösa tankarna och även säga hejdå. Nu har hon farit. Oj så tråkigt, men samtidigt så himla kul! Hon kommer få uppleva så mycket där borta i Indien. Hon sa att hon skulle försöka skriva lite då och då och uppdatera oss om hur resan går, och det blir jag glad för, men jag vet hur fullt upp hon kommer ha med allt annat så jag förväntar mig inte att höra av henne så ofta. ;) Iallafall så syns vi ju igen om tio veckor. :) det känns typ inte allt för länge bort men vad jag fått lära mig de senaste månaderna så kan verkligen livet vändas upp och ned på bara några sekunder, så vad kan då inte ha förändrats på så många veckor..
 
 
 
 
 
 

Kattdejt

Hihihi imorgonkväll ska jag och Anton ha kissedejt med Terese och Jompa! Hoppas våra missar gillar varandra... kan bli lite spännande att se hur vår kille tar emot en flicka i sitt revir. Förhoppningsvis är dem fortfarande så små att de tycker det är mest roligt att få en lekkamrat! :)

vår buse

Idag har vi köpt en vattenspruta som vi kommer använda på denna lilla buse när han gör nått dumt ;)

tavlor

Nu har det åkt upp lite bilder på väggen. Äntligen! :) och fler ska det bli! dock vet jag inte vart vi ska ha plats med det...

bara fötter

Har börjat tjuvkika på lite taxfreeprodukter jag ska köpa på resan till och från Kos.
hihi, dags att passa på att fynda!

Vad gör man inte för en sjukling

Igår kände jag mig hängig, hade ont i halsen, ont i öronen och så höll jag på att somna varje gång jag blinkade, så jag for hem efter bara 3 timmar på jobbet. Anton var gullig och kom hem med en bukett blommor och en "Loka likes old school - Lemon Pie" efter han hade varit på gymmet. Idag känner jag mig bättre, men stannade ändå hemma och vilade, är så trött!
Och jag är så less på dethär nu! Har kännt mig sjuk sedan mitten av oktober, i 6 månader, i ett HALVÅR! Så nu tog jag tummen ur och tog kontakt med vårdcentralen. Sänkan var normal, vilket betyder att jag inte har nån infektion iallafall, men sjuksköterskan tyckte det varken lät normalt eller bra att jag har kännt mig dålig i så många månader så hon satte mig på väntlistan för att få ett läkarbesök. Får väl se när det blir...förhoppningsvis inte om så himla många veckor.. men hon sa att jag inte skulle träna medan jag kände mig såhär. Vilket SUGER! jag som äntligen hade kommit igång med träningen!!! Får se om jag kanske får mig ut på nån långprommis iallafall, det kan inte räknas som träning ... eller?
 
(btw, är som klar med Bloggdesignen nu. Iallafall för tillfället. Det kommer nog bli ganska mycket bilder på bloggen framöver. Kan bli rätt mycket gammalt, men förhoppningsvis mest bilder ni inte sett än! Det var bara så kul att lägga ut stora bilder :) blev så fint!)
 
Fina Anton. Grekland 2011

Håll tummarna nu!

 
 
Såhär blev det tillslut.

igårkväll
Känner att jag kanske blev lite för full igår, drack nog ganska fort för jag kände mig rätt stressad eftersom vi kom till festen ganska sent. Ska inte göra så nästa helg. Då är det måsfest (aka personalfest) och då vill man ju inte råka skämma ut sig för mycket..
Men iallafall, tack för att vi fick komma igår Åke och Elin! jag hade kul :)! det var roligt att träffa lite nytt folk och samtidigt mycket roligt att hänga med Marr igen, det känns som om det var längesen vi var ut tillsammans och verkligen höll ihop hela kvällen.

Mitt andra hem

Nu är det sex och en halv vecka kvar innan jag och terese drar till Kos och jag kunde knappt längta mer! Sol, bad, värme, fest och god mat (aka grekisk sallad). Vi kommer ha så roligt och trevligt tillsammans, det är jag stensäker på! :D och det kommer bli så skönt! Utlandet har alltid kännts som mitt andra hem eftersom vi reste så mycket med familjen när jag var liten, och Grekland har alltid varit lite av ett favoritställe. Har nog varit där 6 ggr tror jag. Denna resa varar tyvärr bara i en vecka, önskar vi hade haft råd och tid med en mycket längre resa, men det får bli en annan gång.

Going back to India

Imorgon har syrran sin avskedsfest, men tyvärr kan jag inte vara där eftersom jag jobbar lördag. På tisdag drar hon till stockholm och på fredagen vidare till Indien. Detta blir andra gången hon far dit, men denna gång ska hon vara där i 10 veckor... känns som en otroligt lång tid! Kommer inte träffa henne förrän i mitten av sommaren igen! Självklart kommer jag vara orolig för henne, men jag tror och hoppas allt går bra och att hon kommer ha kul och att det blir en spännande resa! :-) Kommer sakna henne så! Känns som om vi haft bra kontakt de senaste månaderna, och att vi träffats rätt mycket, vilket har varit roligt! Det kommer bli tråkigt att inte se henne på så länge, men jag är samtidigt glad för henne, att hon vågar göra denna resa på egen hand :-)

Hoi An Vietnam

Längtar tillbaka! Dock var det inte därför jag la ut dessa bilder nu. Jag ville egentligen bara testa min nya design lite. Har fixat så jag nu kan lägga upp riktigt stora bilder. Snyggt va!? :D

Förändringar

Som ni förhoppningsvis ser så är det lite förändringar på G nu! Lite uppfräschning kunde behövas tyckte jag :-) återkommer då det är klart!

Fun Night!

Hade en riktigt bra kväll igår! Verkligen jättetrevligt! Och det var kul att dansa! För en gång skull så spelade dem bra musik på verandan! :-D med bra menar jag musik som de flesta känner igen och som inte bara består av "untzuntz, dunk dunk". Så det var toppen! Självklart så var ju förfesten superkul också, med lekar och en massa babbel! Brukar alltid gilla förfesten mer men denna gång var båda lika bra! :-)
Tyvärr blev det inga kort dock :-S är så dålig på att ta med mig kameran nuförtiden, så typ de enda två bilderna jag tog var med mobilen och de var på mig, hemma före och på väg till Amanda. Så med dessa bilder säger jag tack för igår tjejer!! Ni räddade min kväll!
 

Possible

Stötte på denna bild för några dagar sedan, lite kul faktiskt!!
 

Sätt hårt mot hårt Kärring!

Nu måste jag ta mig tid att skriva om detta som irriterar mig så mycket, men jag får försöka göra det fort, för jag måste lägga mig strax!
I tisdags på jobbet satt vi som vanligt inne på vårt lilla kontor och babblade på eftersom vi hade några minuter kvar innan vi skulle dra stämpelkortet och sen börja traska hem. Vi kom in på ordet "Kärring" eftersom en manlig arbetskollega ställde en fråga som löd på detta vis: "Har han nån kärring eller?". Självklart reagerar man lite, men varken jag eller min kvinnliga kollega hade tänkt dra det något längre än att sucka och skaka på huvudet. Dock kände han ändå att han var tvungen att försvara sig genom att säga att "Kärring" inte är ett fult ord, att han använder det till sin fru och hon tycker det är okej, och att han tycker att det inte borde vara något problem att kalla kvinnor "kärringar". DÅ reagerade jag, starkt!
Jag hävdar att "Kärring" är ett ord som används som ett skällsord och därför har en dålig klang och borde inte användas eftersom det är förnedrande och nedsättande för kvinnor. Dock började då han och en annan (självklart)manlig kollega att pracka på om att det är ett gammalt ord och är samma ord som "Käring" vilket betyder käresta, att "Kärring" alltså inte betyder något dumt, att kvinnor inte borde ta illa upp för om man slår upp det i encyklopedin så står det såhär:................
Oj ursäkta mig, jag förlitade mig på att de slog upp en pålitlig sida när de sa att de googlade detta i tisdags, men tydligen inte. Nu när jag söker runt efter den verkliga betydelsen av Kärring ser jag att det inte ens finns i encyklopedin, iallafall inte den internettbaserade. Så den som liknar encyklopedin mest var kanske sidan som heter folkmun.se, som typ ska vara talspråkets encyklopedi kanske?, och där stod det såhär:
kärring
Kärring eller käring är ett nedlåtande ord för "gammal kvinna".
 
JUSTE! fyfan så arg jag blir! De satt allstå och talade skit när de sa att det letade upp det på internet och kom fram till att dem hade rätt angående betydelsen!
Om man dock kollar på ordet "Käring" blir man lite förvirrad, för det verkar kunna betyda både kärring och käresta. Men ordet jag fokuserar på nu är somsagt "Kärring", som har kort vokal.
 
Och på 118118 stod det såhär:
 

Vad betyder käring?

En Käring är en person man är kär i. Används ofta i formen käringa. Förväxla dock ej med kärring som är nedsättande.

 

okej,118118 kanske inte är jättepålitligt, men kan då tycka det är mer pålitligt än förklaringen av två vita kränkta män.


Jag är så sjukt trött på att höra vita kränkta män klänga sig fast vid ord och bestämma vad som är förnedrande eller inte förnedrande för andra människor. Jag försökte i tisdags fråga dem om dem var så okänsliga att dem hellre håller fast vid ett sådant ord än att bry sig om andras känslor!
Jag fick bara till svar att det inte handlar om det, att det hadlar om vad det faktiskt betyder, men som jag ser nu så hade dem ju än en gång hade dem alltså FEL!
Och stiligt som folk gör när de inte vet hur de ska fortsätta i en diskussion så lämnar DEM kontoret och alltså avslutar samtalet. Men nej, de måste ju ändå komma med någon slags punchline, så när vi var nära stämpelklockan säger de båda männen "Jag tycker fortfarande inte det är ett kränkande ord".
Då tog mitt tålamod slut. Jag kunde ta att diskussionen var över, jag orkade inte mer. Men de kännde att de var tvungna att ha sista ordet (för det ska väl män alltid ha?) och då sa jag med hög röst, som den lilla feministjäveln jag är: "JASSÅ? MEN TESTA VARA KVINNA OCH KÄNN EFTER DÅ!"
Tror ni inte att det uppkommer ett "MEN ÅHHH Moa-Stina, så kan man inte säga om allt!!" från han som startade hela diskussionen??
Jag gav mig inte och sa igen: "Jo, för du är fortfarande inte kvinna så du vet fortfarande inte!"
 
För faktiskt, hur faaan kan man tycka att man har rätt att bestämma vad kvinnor ska känna för det ordet eller inte? Hur kan han, som man, säga att det inte är ett nedsättande ord? Är det inte i betraktarens ögon det spelar roll? Är det inte där det ska tolkas, kännas och accepteras?
 
Mitt jobb är helt okej, med trevlig personal (mestadels) och bra lön. Men jag kan bli så sjukt less på att det är så mansdominerat. Det jobbar en del kvinnor i lunchrummet, på kontoret och som städare. De kvinnorna träffar man tyvärr inte ofta. Kan råka gå förbi dem nån gång per dag, ut och in ur matsalen, men annars inte. Nere på produktion där jag jobbar är vi typ totalt 5 tjejer och alla jobbar tyvärr inte samtidigt eller på samma avdelning så oftast vistas det bara 2-3 tjejer nere i de olika lokalerna samtidigt. Det kanske låter fånigt att jag bryr mig om vilket kön det är på mina arbetskollegor, men JA tyvärr så tycker jag en blandad arbetsplats är bäst. Där man inte känner sig så ensam, bara för att man är kvinna. Om det pratas om saker på mitt jobb är det alltid ur en mans perspektiv. Och det är inte svårt för dem att överrösta den enda kvinnan som vågar stå upp emot dem och kanske ha en annan åsikt, det blir lätt åtminstone 10 mot 1.
 
 
Ne, vet ni vad, nu orkar jag inte babbla på om dethär nå mer. Jag har så mycket att säga, så mycket om detta som jag skulle behöva tömma mitt hjärta och hjärna på men jag måste sova.
 
Jag blev född med fitta, jag är alltså kvinna, och jag måste vara beredd på vad det kan innebära imorgon.
 
 
 
 
Btw, här har vi en låt, som kanske inte är en direkt reflektion av vad detta inlägget handlade om, men som jag ändå tycker passar in litegrann när man ändå är inne på ämnet om mäns hierarki.
 
 
"Trötta på att bli bedömda utifrån sitt kön
Göra dubbla jobbet men bara få halvlön
Och när det sjuka anses vara det normala
Trött på män som ska föra våran talan
Du kan kalla mig en feminist!
Kalla mig vad du vill för det säger shit
Vad jag tycker om saken är klar
Inte värt att skriva några fucking bars så vad?
Men jag hatar på saker och ting
Att vi väljer att blunda för kraven som finns
Man kan undra vad det innebär Att bli behandlad som mindre värd
Vet du vad jag fått höra sen dag ett? Om och om och om igen sen dag ett
Att jag är bra för o va tjej, att jag e bra för o va fucking brud
Så trött på att sätta hårt mot hårt Jag e så jävla trött på att bli spottad på
Vi e inte lika, inte lika nånstans
Ger inte vika fan jag krigar konstant
Ge mig balans, ge mig kvinna man
Jag vill ha vackert och fult, ge mig yin och yang Vad?
Jag skiter i vad som är sant Ja e fitta, ja e din mamma, jag e militant"

försttvätten

I morse tvättade vi Indy för första gången. Helt problemfritt var det väl inte, men jag tyckte han var duktig :-) Dock så hade jag tänkt använda både schampoo och balsam, men efter vi var klara med schamponeringen så kändes det så grymt att hålla kvar han ännu längre, det var ju faktiskt bara första gången. Nästa gång får han stå ut i minst fem minuter till. ;-)
Nu luktar han jättgott, typ lite vaniljglass, fast på ett kattigt vis :-]
 

your sister's sister

Har just sett en film som heter som min rubrik. Tyckte om den. :-) Den var riktigt mysig, och faktiskt inte så speciellt lång heller tror jag. En bra film att se i sängen innan du ska sova, vilket var precis det jag gjorde ;-)
så nu - somna bredvid dessa två myspojkar

gym gym gym gym gym

 
 
Tänkte bara berätta att jag typ har kommit igång med träningen nu :-) så länge Terese är med mig det vill säga.. :-] men det känns bra, och kul! hoppas detta håller i sig, iallafall till sommaren!
 
 
 
 
 
 
 

April april

Bara jag som inte fattar hela grejen med 1 april = okej att spela fula spratt på folk?
Visst har jag dragit några dåliga skämt genom åren, men har aldrig varit speciellt bra på det och tycker inte det är speciellt roligt att varken försöka lura folk eller bli lurad. Kanske beror det på att jag alltid varit otroligt godtrogen så jag är jäkulst lätt att lura. De värsta är att det känns som om jag blivit synisk för att jag blivit lurad så mycket. Fast har fått höra från mina syskon att så är det verkligen inte, jag är fortfarande godtrogen, vilket jag vill tolka som en bra egenskap :-)
Så första april. Kanske inte min favoritdag precis, men samtidigt bryr jag mig inte speciellt mycket. Ingen jag känner brukar dra aprilskämt så det brukar faktiskt vara en helt vanlig dag.
Idag jobbade jag till tjugo över ett och sedan låg jag ute på balkongen i solen resten av eftermiddagen och ganska nyligen kom jag hem från Fannie där vi hade filmmys med Terese och Amanda.

Så en bra första april har jag väl ändå haft tycker jag :-)
 

Fröken Normal

Har just betalat räkningarna... kul...not!
har bara halva lönen kvar nu och månaden har inte ens börjat...fyfan, fyfaaaan!
 
 
" Det är inte särskilt synd om mig, jag har det ganska bra
Jag har mat och bidrag ifrån CSN
Och man får vara glad att man har fått en lägenhet
trots att ångest ligger tjock inuti den
För bakom min välpolerade ytfasad
har jag en existensiell och elak kris
och det verkar inte som om den vill lösa sig,
den har liksom vuxit fast på något vis
Så vad gör man med sin käckhet om den plötsligen tar slut
när man uppfostrats att bli Fröken Normal?
Tvätta håret, borsta skorna, sköta om och reda ut
Vara duktig, stark, pålitlig, fräsch och smal
Jag är rädd att inte veta vem jag är och vad jag vill
och jag är rädd att frågan inte har något svar
Jag är rädd för att bli sittande med Volvo, man och barn
men lika rädd för att bli lämnad ensam kvar
Och vilken chef vill ha en hypokondrisk underställd
som sjukanmäler sig på detta vis:
"Förlåt men jag tror inte jag kan komma idag
för jag har en existensiell och elak kris"?
Så vad gör man med sin rädsla om man inte får vara rädd?
När ens egna blivit mammas ideal?
När man ligger ensam, misslyckad och gråter i sin bädd?
När man inte alls vill vara Fröken Normal?
Jag mår illa när det är mycket folk på spårvagnen,
får kliva av ibland och gå tillbaka hem
Jag mår illa när jag kommer hem till min lägenhet
av all ensamhet som bor inuti den
Och jag vill proppa i mig hela jävla kakan på en gång
men får en existensiell och elak kris
för bredvid mig står Fröken Normal och skriker
"Halt! Den som spar, han har!"
som någon annan jävla levnadspolis
Så vad gör man med sitt huvud när det fylls utav en röst
som orsakar så svåra samvetskval?
Hur tar man död på något som är rotat i en själv?
Hur tar man död på Fröken Normal? "

RSS 2.0