En ljus vår

ja, då var det röda håret borta. Det var kul att testa vara röd, och jag trivdes verkligen i det! Det bästa med det var att det var så enkelt att hålla snyggt och fräscht. Tre månader hade jag rött hår och under de tre månaderna kunde jag hålla det snyggt själv hemma utan att gå till frisören. Men det var också därför jag valde att nu ta bort det röda.. om jag redan tonade botten och la i färgbomb i längderna en-två ggr i veckan nu i vinter...hur ofta måste jag då inte göra det i sommar när solen ligger på och bleker osv!? Mitt hår gillar att vara blondt. Håret vill lixom inte hålla fast mörka färger nå bra. Så det blev av praktiska själ jag ville bli blond igen, inte för att jag inte gillade att vara röd!

Nu är färgen faktiskt en blondfärg jag aldrig haft förr! Typ en slags guld/Beige/mellanblond färg, som ser ganska naturlig ut, men platt. Egentligen kanske inte den blondfärg jag passar bäst i men vi ville skona mitt hår lite, (och oss själva eftersom vi ändå var där enda till nio på kvällen, sammanlagt 6h i sträck!!) så liva upp det med lite slingor gör vi nästa gång (om typ en månad kanske?).
Kortare blev det också! Tror vi klippte hela 20 cm -guuh så skönt! Det är fint med långt hår, men jag var bara såååå less.

Nu är min hårbotten tuktad. Den känns typ konstig och bort domnad på nå sätt, men aja, det är väl inte så konstigt efter all blekning, kamning, blåsning, tvättning och färgning den behövde utstå igår! Är iallafall nöjd med resultatet. Lite ovant, men så är det ju nästan alltid. Många som färgar blondt efter att ha varit röda/mörka brukar ju bli alla möjliga färger i håret sen! Men då har kanske inte alla Fannie som frisör heller ;)
längtar dock tills vi sätter slingor i det :)

här är processen i bilder (dock med filter på så kan ju vara lite missvisande)




grow a pair äggstockar!

Här kommer samma erkännande jag gjort typ en gång i månaden sedan oktober - jag skulle ha börjat med tentaplugget tidigare! fyfan, nu sitter jag här igen, har två tredjedelar kvar av hemtentan och bara 32 h kvar att skriva.. och nån gång måste man ju sova också... jadu, ska jag nånsin lära mig?
Idag, innan jag var klar med första frågan, trodde jag att jag skulle kollapsa av ångest och stress, men istället tog jag ut soporna för att få lite frisk luft och innan jag steg in i lägenheten igen kollade jag i brevlådan och gissa vad där fanns?? - LIVMODERSMYCKET! Gissa om det lyste upp min dag! Kommer helt klart bäras ofta!
så snyggt och så feministiskt! :)

En livmoder runt halsen.

Har idag fått veta att mitt silvriga livmoder-smycke kommer läggas på brevlådan idag! Alltså är det bara nån dag kvar innan den landar i min brevlåda! :D så jävla nice!
( Ska köpa det mässingfärgade feministmärket också tänkte jag, men det blir nästa månad, samma månad jag köper fatta-smycket ;) )
 
Smycket hittar du HÄR , maila henne ifall ni vill beställa! 
bild: lånad från hennes (skaparens) blogg

F A T T A

Jag ryser. Jag mår illa. Jag får ont i magen. Jag börjar gråta. Jag vill skrika. Jag vill fly. - När jag tänker på alla kvinnor som har behövt utstå sexuellt våld från män.
 
FATTA att utan samtycke - inget sex!
FATTA era tröga jävlar!
 
 
 
 
Nästa månad ska jag absolut köpa ett FATTA-smycke, blir iallafall det korta halsbandet, men skulle egentligen verkligen vela ha armbandet, men det kanske känns lite för dyrt (får ta och köpa det nån annan gång, eller önska i födelsedagpresent kanske).

En fredag på väg till Umeå

Så jävla skönt att se solen på väg till universitetet. Idag har vi sista seminariet för detta moment, alltså ska vi kämpa med hemtenta nästa vecka. inlämning torsdag kl.10, bläää. Känns som jättekort tid, men det är för att det är meningen att vi redan ska ha börjat med tentan...som alltid så ligger jag i efterkälken och förlitar mig på sistaminutenpaniken som komma skall. Jag förstår inte att jag aldrig lär mig! har haft låg, mellan, hög -stadie, gymnasiet och komvux, alltså sisådär 13 år, på mig att lära mig.. men aja, efter många år på universitetet så kanske man gör det..tillslut. ska dessutom få igen förra salstentan idag. Oj vad jag gruvar mig! jag orkar inte ifall jag skulle få omtenta! urshh, det tar musten ur mig! håll tummarna nu! UPPDATE: klarade tentan! nära vg tom ;) så jävla nice!
 
 
btw, idag ska bli en bra dag! jag ska nämligen fara och kolla på en kisseunge i eftermiddag!! :) :) åh så mysigt det ska bli! Håller tummarna för att this is the one! (har ju redan en "the one" hemma, men skadar ju inte att ha en till!)

en vimmelbild

 från Verandan igår

Vegetarianism.

Tänkte jag kunde visa för er vilka olika typer av vegetarianism det finns. Jag är Lakto-Ovo-Vegetarian, men jag brukar bara kalla mig vegetarian, för de flesta brukar förknippa vegetarian med det (och att det är lättare att säga den kortare varianten).

Detta är iallafall det som står på Wikipedia:

NamnKött
(inklusive fågel, fisk, skaldjur)
ÄggMejeriprodukterHonungVegetabilierSvamp
Demivegetarian Bara fågel och/eller fisk.1) Ja Ja Ja Ja Ja
Pescetarian Bara fisk och skaldjur Ja Ja2) Ja Ja Ja
Lakto-ovo-vegetarian Nej Ja Ja2) Ja Ja Ja
Lakto-vegetarian Nej Nej Ja2) Ja Ja Ja
Ovo-vegetarian Nej Ja Nej Ja Ja Ja
Vegetarian Nej Nej Nej Ja Ja Ja
Vegan Nej Nej Nej Nej Ja Ja

1) Demivegetarianer äter ägg, mejeriprodukter och fisk. Vissa demivegetarianer äter också höns/kyckling.

2) Ost innehåller vanligen löpe, ett enzym framtaget ur kalvmage. Vissa vegetarianer äter därför inte vissa ostsorter utan väljer ostar gjorda på mikrobiella eller vegetabiliska ystenzymer.

Så kallade semivegetarianer (ibland benämnda flexitarianer) har en kost som främst består av vegetarisk kost, med enstaka inslag av fisk, skaldjur och kyckling. Somliga semivegetarianer äter även kött vid ett fåtal tillfällen. The Vegetarian Society menar dock att man inte bör kalla sig vegetarian i de fallen man äter exempelvis fisk och fågel.[3]


Recept: Chokladpraliner (a la LCHF)

Chokladpraliner

 

Dessa chokladpraliner är goda, oavsätt om man går på lchf eller inte! :) Men vill man verkligen inte ha sötningsmedel i så kan man antingen skippa det, eller byta ut det mot vanligt socker (kanske 1 dl).

 

Ingredienser:

Ca 20 st praliner

  • 50 g osaltat smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 40 g mörk choklad (ex. mintchoklad eller hallonchoklad)
  • Ev. 1-2 tsk Liquid Hermesetast sötningsmedel (smaka av hur söt du vill att det ska vara)
  • Ev. 1 dl färska eller upptinade hallon (om du gör receptet med hallonchoklad!)
  • Smält mörk choklad (helst 86 %) att doppa i
  • Ev. kokosflingor eller hackade nötter att toppa med


Gör så här:
Lägg smörpapper i en liten form, ca 10x10 cm (jag använde en plastburk med ungefär de måtten). Lägg smöret, grädden, vaniljpulvret och eventuell sötning i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka tills smeten tjocknar (var tålmodig, det tar ett tag! typ 20-30 min). Ta av från plattan och lägg ner 40 g hackad choklad och låt det smälta. (Nu kan du även lägga i hallonen om du gör hallonpraliner). Rör om ordentligt. Häll upp smeten i formen och ställ i kylskåpet för att stelna.

När smeten stelnat, ta fram och skär den i bitar medan den fortfarande är i formen. Lägg formen, med smeten i, i frysen en kort stund medan du smälter den mörka chokladen i ett vattenbad. Doppa sedan de skurna godisbitarna i den smälta chokladen och lägg dem på ett fat täckt med smörpapper (smörpappret är där för att pralinerna inte ska fastna och gå sönder när du vill ta upp dem med handen). Om du vill toppa med kokosflingor eller hackade nötter, skynda och gör det innan chokladen på pralinerna hunnit stelna för mycket. När alla praliner är färdigdoppade och ev. dekorerade, ställ då in dem i kylskåpet för att stelna. Förvara pralinerna i kylskåpet och ät dem kalla.

Lycka till, och hoppas det smakar! :)

 

Tips!

Om gräddsmeten skär sig när du blandar i den hackade chokladen, testa blanda i några droppar flytande kokosolja (jag smälte min fasta kokosolja i micron i några sekunder. Det kanske fungerar med annan olja också, ex. rapsolja) och rör om väl. Detta tips har då alltid fungerat för mig! :)

 

 

Recept: Thai-inspirerad soppa

Thai-inspirerad soppa
 
Denna soppa behöver egentligen inte bestå av så många ingredienser, men kan - om man vill! De första 7 ingredienserna skulle jag säga är basen, sen kan man lägga till både nudlar, quorn och andra tillägg ifall man vill! :)  Eftersom jag höftar i mina recept så har jag inte exakta proportioner, men smaka er fram så blir det bra! Currypastan ger mycket av den goda smaken, men den är ganska stark, så genom att ta mer eller mindre av den så kan man reglera hur stark man vill att soppan ska vara. Hur mycket grönsaker, kokosmjölk och vatten man vill ha varierar efter hur "soppig" man vill att den ska bli, och utefter hur många portioner man ska göra. Om man använder sig av algnudlar, som jag gjorde, så behöver man bara skölja dem noga under rinnande vatten (står på paketet) före man lägger i dem i soppan. Använder man sig av glasnudlar antar jag att man borde koka dem för sig först innan man lägger i dem i soppan.
Lycka till, och berätta gärna om era resutlat! :)
 
Ingredienser:
  • Frysta Thai-Wok-grönsaker
  • Sockerärtor
  • Paprika (Röd blir godast tkr jag. Jag änvände dock både en röd och en grön.)
  • Kokosmjölk
  • Vatten
  • Buljongtärning
  • Röd currypasta
  • Quornbitar (Kan bytas ut mot kyckling, till dem som kanske vägrar veggo.)
  • Algnudlar (Hittas oftast på lchf-hyllan i mataffärerna. Kan bytas ut mot glasnudlar.)
 

Ev. tillägg: (inget av detta hade jag i, men det passar till! så har man det hemma kan man ju testa sig fram!)
  • Chilipulver/chiliflakes/hackad chili
  • Citrongräs
  • Pressad lime
 

Tillagning:
Skölj paprika och sockerärtor och skär/hacka sedan i önskad storlek. Stek frysta grönsaker och quornbitar i en panna med lite olja. När de har stekt ett tag så de är mjuka, lägg då i paprikan och sockerärtorna. Stek i några minuter till och ställ sedan åt sidan.
Ta en stor kastrull och värm upp kokosmjölk (jag använde 2 burkar), samt önskad mängd vatten (jag änvände väl typ 3-4 dl). Lägg sedan i buljongtärning (jag änvände två grönsaksbuljongtärningar), röd currypasta och eventuella tillägg. Rör om väl så buljongen löser sig och låt koka en stund. 
Lägg i grönsakerna och quornet i kastrullen med soppa. Lägg till sist i nudlarna och låt soppan värmas ett litet tag.
Så, då var soppan färdig! Ät och njut med glatt humör och trevligt sällskap! :)
 
Inte så graciösa bilder kanske ;) men sjukt gott somsagt!

En stå-i-köket-kväll.

Haha, ja nu börjar man nästan tro att detta är en matblogg... men det blir mycket kreativ mat osv när man kör på både lchf och är vegetarian, så därför tycker jag det är lite kul att dokumentera vad jag lagar/bakar. :) Hoppas ni också tycker dte är kul och inte blir för uttjatat!

Idag (trots att jag bara borde ägna tid åt skolarbete) så har jag stått vid spisen och ugnen nästan hela kvällen. Fick för mig att testa göra småkakor och kladdkaka(med hackade jordnötter). + att jag vill ha med mig plättar till lunch imorgon när jag far till Umeå så därför gjorde jag i ordning det också. Tror jag ska ha med mig lite av gosakerna till mina klasskompisar, då gör vi nog grupparbetet ännu bättre! ;)
 
Och somsagt, hojta till om ni vill ha nått recept! :)


Ni får btw ursäkta att jag använder mig av mobilbilder. Blir inte alls lika fint som med min halvsystemare, men det är sjukt mycket smidigare!

En LCHF-fettisdag.

Igår var det fettistag och vi vet alla vad det betyder - SEMLOR! Själv är jag egentligen inte jätteförtjust i klassiska semlor, men brukar ändå äta en, just den dagen, bara för att ;) I år kör jag ju på lchf, så då fick jag baka egna lchf-semlor. Gick ju hur bra som hälst! Fick verkligen till mandelmassan ganska likt vanlig! Lite coolt ändå hur mkt man kan baka utan gluten och vanligt socker! :)
Här är resultatet iallafall!
 
 
 

Tack läsare!

Åh vad glad jag blir för alla fina kommentarer jag fick på senaste mat-inlägget! :) jättekul att få respons!
 
Tyvärr så var det enda receptet jag inte riktigt hade på kebabsåsen. Jag höftade bara till, tror det kan ha varit med crème fraîche, kanske lite majonnäs, trocamare (örtsalt), tabasco, grillkrydda, cayennepeppar och vitlökspulver... eller asså det är så jag tänker att jag skulle testa göra om jag skulle göra det igen. Men kan inte lova hur smaken blir! ;) Men testa er fram så blir det nog bra! :)
 
De andra recepten ni bett om lovar jag absolut att lägga ut! Dock hinner jag inte nu.. måste verkligen läsa läxa!
Recept kommer kanske imorgon kväll eller fredag! :)
Kram på er!

Fika och mat, mat och fika.

Nu kommer lite mer lchf mat och fika :) ni får säga till om ni vill ha receptet på nått så ska jag se till att fixa fram det!
(obs! detta är inte superstrikt/"riktig" lchf. Jag menar att vissa recept innehåller sötningsmedel. Jag använder dessutom för det mesta sötningsmedlet Liquid Hermesetas som kanske inte är naturligt sötningsmedel men som jag tycker är helt awsome och har nästan ingen bismak)
 
På alla hjärtans dag bjöd jag på fika. Chokladcupcake med chokladfrosting toppat med hackade nötter.
 
Chokladpraliner (eller om man vill kall det chokladfudge), med hallonsmak och mintsmak. MUMS!
 
Kebabsallad, med Hälsans Kök lakto-ovo kebabstrimlor (smakar som kycklingkebab/grillad kyckling), sallad och egengjord kebabsås.
 
Ostchips med egengjord dipp. Dippen är god till att dippa grönskaer i också. Perfekt till fest!
 
Tekakor med ost och egengjord jordgubbssylt.
 
Marinerade soyasteaks med lchf-pasta (som dock blev lite tjock) och egentgjord bearnaisesås. Lyxmiddag!
 
Irish Coffee.
 
Thai-inspirerad soppa med kokosmjölk, grönsaker, quornbitar och algnudlar. KANONGOD!
 
Plättar med hallon, blåbär och turkisk yoghurt. ÅÅÅ SÅ GOTT!
(plättarna blir lite tjockare men smakar mycket likt vanliga!)
 
Ny smak av QuestBar - Cookies & Cream. God, men favoriten är fortfarande den i bakgrunden - Chocolate Brownie.

RSS 2.0