Morgonläsning

"Lägg inte skulden på de våldtagna tjejerna"

Awsome


Mot ljusare tider

Det blev ljusare. Ganska mycket ljusare. Men jag ville ju ha det så, ska bara vänja mig lite ;-)


(bilderna är tagna med webcamen så man ser inte hårfärgen så bra men)

Sax&Kam Skellefteå

om ca två timmar är det frissan för min del. Nice :-)

Så här brukar det kunna se ut under processen.

Filmtips

Eller serie-tips kanske :-)
men dessa är ritkigt bra! För såna som gillar typ Beck, Wallander osv :-)


Red lips

Igår tog jag min oskuld i att ha röda läppar. Trivdes faktist rätt bra i det ändå. Kanske blir repris nästa lördag då det är fest med gamla klassen (???) förhoppningsvis.



Fredag 23.03.2012

Nu är det helg igen. Denna vecka gick fort, och jag är glad för det. Idag far jag och anton och spenderar fredagen i Svansele. Dock vet vi inte om vi blir kvar hela helgen eller om vi far tillbaka imorgon eftersmiddag. Ska bli skönt med en lite lugn helg. Nästa helg väntas både lollos avskedsfest och fest med gymnasieklassen :-)
Har fått min nya mobil nu. Hämtade den på Ica Morön igår vid halv fem tiden. Den är exakt samma rödfärg som htc:n , och ganska lik i design, förutom att denna är lite slimmare. Tycker om den, och tror jag kommer tycka mer och mer om den ju mer jag vänjer mig vid den :-)
Ne, nu måste jag skynda mig å käka frulle och göra mig i ordning för skolan.
Ha en bra fredag!


bild tagen med min förra mobil.

Om centerns förslag om att sänka inkomstlönerna.

"Sluta häng på stureplan centerpartiet"
Detta tycker jag är rolig läsning. Samtidigt som det är helt befängt såklart!

Holiday Luxury

Har kikat på MakeUpStores parfymer i över ett år nu och idag tog jag äntligen steget och köpte en av de söta ljuva dofterna. Holiday Luxury. Top notes: Rhubarb, Tangerine, Kumquat. Mid notes: Jasmin Peta, Lilac, Green herbs. Base notes: Praline, Peach. 395 kr.

Lejonkramar.

Det här vill jag jobba med!


Mobiler ska inte dansa.

Så här fräsch ser min mobil ut efter att den också ville dansa i lördags. Söndagsångesten verkar fortfarande vela hålla i sig, men tur att jag inte var jätteförtjust i htc ändå.


Har beställt ny mobil idag. Tack vare Antons finfina föräldrar som vill sponsra mig med 1000 kr så behöver jag bara betala 1000 kr själv för att kunna köpa denna pärlan. Nokia 700. Blir min första Nokia, jag hoppas jag gillar den! Den kommer på torsdag :-)


Blev en röd, igen. Men det fanns bara det eller mörkgrå vilket var riktigt tråkig så.

"I did it again!"



Känns som o de första 45 sekundrarna stämmer in rätt bra nu. Förlåt till alla jag gjorde oroliga! Förlåt förlåt förlåt och åter igen förlåt. Och förlåt till Ung Vänster att jag inte for till DÅKen idag, hade planer på att fara men ja.. Vet inte vad jag mer kan säga, oj vad jag är arg på mig själv. Men ja, jag mår som jag förtjänar idag iallafall.

Veggorecept

Fick en förfrågning om att lägga upp mina favoritrecept från Veggoboken, och absolut kan jag göra det :-) köpte den bara för nån vecka sedan så har tyvärr bara hunnit göra en av recepten. Men kan lägga upp den, och sen kan jag även lägga upp recept jag testat från nätet :-)

Har tyvärr ingen bild på maten, men bjuder på en bild på mitt lilla kök där jag lagar maten.




Chili con Quorn + min moddade version
6-8 Port, ca 20 min.

1 stor Lök
2 Vitlöksklyftor
1 msk Oliv- el rapsolja (jag tog flytande margarin)
1 pkt Tomatkross, ca 400 g (hade jag ej, så jag uteslöt det)
2 msk Tomatpuré (hade jag ej, så tog ketchup istället)
300 g Quornbitar
1 Grönsaksbuljongtärning (jag tog ca 3 msk flytande buljong)
1 Lagerblad (uteslöt jag)
0,5-1 tsk Sambal oelek
1 tsk Mald spiskummin (uteslöt jag)
0,5-1 krm kanel (utelöt jag)
1 burk Kidneybönor
salt och peppar

Eftersom jag inte hade tomatkross så använde jag 1 dl Vatten och 2 tsk Mjöl för att få det att tjockna lite. Och de kryddor jag använde istället var oregano, vitlökspeppar och paprikapulver. Jag har tyvärr inga direkta mått, smaka av och krydda så mkt du tycker blir gott :-)


Gör så här:
Skala och strimla vanlig lök och vitlök. Fräs löken en stund på svag värme.
Tillsätt tomatkross, tomatpuré, quornbitar, buljongtärning, kryddor samt kidneybönor med spad. Låt sjuda ca fem minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera med couscousris eller pasta (eller med ljus Quinoa, som jag gjorde).

Mitt recept blir såklart annorlunda gämfört med orginalreceptet. Men min middag blev iallafall mycket lyckad och jag kommer laga det fler gånger. Nästa gång med även lite gurka och feta bredvid :-)
Bon Appétit!

JA TACK ja tack ja tack ja tack!!

Ge mig sommar, med snygga shorts!

NOMNOM!!

Min nya favorit!

+

Så sjukt gott!!!

Veggo

Idag lagade jag en lite moddad version (hade inte alla ingredienser) av en av recepten i denna bok: Inga-Britta Sundqvists grundkokbok i Vegetarisk kost. Ett till litet tips till vegetarianer eller alla som vill lära sig laga och veta mer om vegetarisk kost.

Hälsosamt tips!

Omega-3 är bra för många saker:
  • sänkning av blodfetter och blodtryck och minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar

  • bibehåller blodkärlens elasticitet (bra för blodcirkulationen)

  • hjärnans kapacitet förbättras

  • ökar mängden serotonin (en må bra-substans) i hjärnan och lindrar depressioner

  • bekämpar inflammationer i hjärnans celler och blodkärl

  • cellmembranen blir mer mjuka och elastiska
Den fleromättade fettsyran Omega-3 finns främst i skaldjur och fet fisk. Men för dem som inte gillar eller äter så mycket fisk eller är vegetarianer så har jag nu ett hett tips! Linfröolja. En tesked linfröolja täcker det dagliga nödvändiga intaget av omega-3. Dock smakar linfröolja inte så gott bara som det är och kan inte användas som stekolja tyvärr. Den är kallpressad av en anledning, för att den är alldeles för känslig och blir sämre av värme. Så jag brukar se till att he en tesked varje dag i den mat jag äter. Tex funkar den bra att blanda ner i filen på morgonen, eller i salladsdressingen till lunch, eller kanske ringla över middagen och blanda ihop.
Linfröolja finns att köpa i vanliga livsmedelbutiker och står på hyllan bland de andra oljorna.

Jag rekommendrar denna från Biofood. Köpte den på Coop Forum i Skellefteå.

nomnom ;-)


Lovets lycka & olycka.

Har haft två riktigt bra helger detta lov. Först inflyttningsfest hos syrran i Umeå och nu i lördags var jag på vildmarkscampen med hela familjen. Har haft mycket roligt och trevligt! :-) :-)
Dock blev hemresan med bilen inte lika trevlig igår. Ingen kom till skada, men jag har aldrig varit med om dess like.. någonsin. Utan att jag gjorde något började bilens hjul svänga av sig självt. Jag försökte räta upp genom att svänga lite åt motsatta hållet men då tvärsvängde den åt det hållet istället och så ringlade vi fram på vägen tills jag lyckades sakta få stopp på bilen. Ritkigt halkigt tänkte vi. Så istället för 40 som jag körde nyss så körde jag sakta på 2:ans växel, men det hjälpte knappast. Ner för en backe så började hjulen än en gång vrida sig utan att jag vred på ratten eller gjorde något annat. Så jag vred igen åt motsatta hållet och då kände jag att vi skulle börja snurra så jag bromsade och fastnade in i en snöhög. Detta kanske ni tycke låter konstigt. Att jag måste ha kört snabbare än vad jag säger, eller måste ha vridigt mycket på ratten och gjort någon vild sväng. Men nej, jag lovar. Vi körde på en väg, rakt fram, höll låg fart och bilen fick eget liv. Det var otroligt halkigt, måste ha berott på det, men jag som satt bakom ratten kan säga att jag tyckte det kändes som om det var något fel på bilen. För nog har jag sladdat lite förr (i svängar) när det varit halt, osv, men jag har aldrig kännt såhär. De flesta sladdolyckor brukar ju ske i en kurva, och då brukar olyckan vara att man inte kan svänga utan man glider rakt ut i diket. Men att bilen börjar svänga på en rak väg utan att man svänger på ratten är något jag aldrig hört talas om och det är därför jag blev så chockad och Anton blev tvungen att köra hem istället. Det som var konstigt var bilen inte betedde sig på samma sätt efter vi fått lös den ur snöhögen och det är då man säkert tänker att det var jag som lyckades orsaka detdär, och att anton körde bättre än mig. Men vill fortfarande pointera att nej, så var inte läget. Bilen hade ju stått stilla i ett dygn när jag skulle köra vilket kanske gjorde att något hade frusit till eller nått sånt, inte vet jag. Men jag tror inte det bara kan handla om väglaget. För jag tog det försiktigt!
Är fortfarande lite skraj känns det som, men Antons pappa (som kom med sin bil och hjälpte oss dra loss vår bil med en lina) sa att jag var tvungen att fara ut och köra igen, snarast för att inte bli helt skraj och inte våga köra något mer alls. Så jag körde en liten bit igår, från moröbacke och hem, och det gick bra. Här är det nästan bara asfalt överallt, så rädd behöver man ju inte vara.

Iallafall
Efter en veckas lov så kommer jag nu inte ha något liv framöver. Nu börjar verkligheten om. Idag börjar Fysik B, med en 3 timmars lektion, och såhär kommer det se ut nu. Det är väl bara att bita ihop och göra mitt bästa utan att slita ut mig för hårt. I början av terminen gick jag in med inställningen att jag ville få mvg, minst vg i alla ämnen. Nu känner jag att jag blir glad bara jag klarar kursen. Jag orkar inte försöka kämpa för nått högre, G känns jobbigt nog. Men när terminen tar slut så ska jag fira att jag kämpat mig igenom allt, genom att ta en all inclusive resa någon stans i två veckor. DET kommer jag behöva ska jag säga er kära vänner.

Upplevelser i norr.

Nu drar hela familjen Lindström på vildmarksäventyr i Svansele! Hejdå! :-D


Internationella kvinnodagen.

Jag vet jag är slö på att blogga, men känner inte peppen för tillfället.
Denna dag är tillägnad oss kvinnor. Och vad har jag gjort idag, typ inget. For tyvärr inte på UV:s möte, jag hade ingen ork :-S Det jag dock har gjort på förmiddagen var att göra klart mitt projekt i att städa ut min garderob! Härligt :-)
Jag har haft lov hela veckan, tänkte jag skulle använda tiden till att plugga. Har det blivit nå plugg? NEJ inte alls! all energi har gått åt annat, personliga saker, och dagarna har flygit iväg. Imorgon är det fredag redan och har inte så mkt till plan, men något med Martina ska jag iallafall hitta på :-) På lördag morgon bär det av mot svansele med hela familjen och det blir skoter, badtunna och övernattning, hur mysigt som hälst!

Btw, idag for Terr till thailand, riktigt avundsjuk är jag!

Till hyllning för internationella kvinnodagen kan jag iallafall lägga ut någon bild på några smarta, vackra, starka kvinnor.





Fläta.




Testade en ny frisyr idag och satte dit en blomma eftersom vi haft så fint vårväder.
Resultatet blev dock lite frissigt. Bättre lyckat nästa gång. :-)

Där jag hör hemma.

Ja, jag vill utomlands. Eller iallafall ha sommar. Längtar så sjukt mkt! Jag behöver det.

Grekland aug 2011

Blev inga glasögon, blev en väska.

Blev inga glasögon. Kollade synen i morse och jag hade -0,05 på högerögat men inget på vänster så han tyckte att jag skulle vänta och komma tillbaka i höst och se om min syn blivit sämre. Gratis var det också, vilket betydde att de trehundra jag tänkte lägga på synundersökningen spenderades på en ny väska (min gamla har gått sönder). Från DonDonnas nya syntetkollektion. Snygg, clean, och rymlig. 100 kr rabatt var det på den också.

Three month down under

Lika mycket avundsjuka som saknad.


Anna, för någon dag sedan i Australien

RSS 2.0