En röd jul

Passar på att säga en liten god jul-hälsning (med dålig kvalla) nu när juldagarna är över.
Btw, har äntligen vågat färga håret rött ;)

Fjärde advent

 
 

Till minne av dig.

oj, vad ska man säga.
Idag är den den 17 december. För ett år sedan, ungefär denna tid, miste du livet. Jag hade kännt dig i fyra år, dock inte så bra som jag nu önskat att jag gjort. Jag trodde inte tiden skulle ta slut så fort. Jag trodde, att om jag och Anton höll ihop och även du och Emmy, att vi skulle ha hela livet att lära känna varandra bättre på. Fara på fler resor tillsammans, åka på fler skoteräventyr tillsammans - vi fyra skulle uppleva mycket tillsammans, tänkte jag.
Emmy miste sin andra hälft den dagen du dog, Rickard och Rasmus miste sin storebror, dina föräldrar miste en son, Anton och hela familjen Holmlund miste en god vän och familjemedlem, Nemo miste sin största förebild, och jag miste alla chanser att lära känna dig bättre.
Idag tänker jag på dig och alla dem som stod dig nära. Du ska veta att du lämnade efter dig ett tomrum och en stor saknad, Robin.Granen, oj jag menar tallen, är uppe!

I lördags for jag till Clas Ohlsons och köpte den sista Jultallen dem hade, den som hade varit visningexemplar.(vet att det är en tall pga att den hette det + att Anton sa att han såg att den var en tydlig tallimitation). Var typ tvungen att övertala dem att sälja den till mig haha och fick den tom tio procent billigare. Dock hade den några skador, men aja, skulle det bli en plast detta år så var det den jag ville ha, så då får jag leva med att den var lite småsönder på vissa ställen ("krokarna" man hänger fast grenarna på tex). Skadorna syns inte så mkt från utsidan tack o lov. Jag satte ihop hela granen själv, och pyntade (Terese hjälpte till med några julgranskulor i slutet). Det tog ett tag, men jag tror det blev ett bra slutresultat :) nu känns det åtminstone lite mer som jul.

Thorin of Gisborne

Har sett The Hobbit igen ikväll. Var ca ett år sedan förra gången, och då hade Robin just dött, så då var jag nog inte speciellt fokuserad på filmen.
Vet fortfarande inte om jag tycker filmen är speciellt bra, men skulle ändå kanske vela se tvåan på bio. Det jag dock reagerade direkt på då jag började se the hobbit denna gång var det att dvärgen Thorin spelas av samma person som Sir Guy of Gisborne i BBCs Robin Hood. Att jag inte tänkte på det förra gången! Så konstigt att se han i nån annan roll än Sir Guy. Visste inte att han var en sån välkänd skådis att han fick vara med i såna här stora filmer.


Tredje advent

 

Natten till Lucia.

Det är natten till Lucia och jag vakar ofrivilligt. Kan inte somna. Tänkte att det är väl lika bra att jag använder tiden till att blogga :)
Ska upp klockan sju tänkte jag, ta täcket med mig, värma en lussebulle eller två, koka teh och gå till soffan och se Luciamorgon på tv. Hoppas att få lite mer julkänslor efter det. och imorgon ska jag köpa en plastgran...inte lika kul som vår jultall som vi hade förra året, men det finns nästan ingen tid till att fixa med det nu, så då får det bli en plast detta år. Såg en hyfsat fin och verklighetstrogen på classes så blir nog en sväng förbi där. Måste hursomhelst kolla lite julklappar och köpa glögg, den är ju slut!

Btw, vill tipsa alla om TiKeis julkalender! Idag, den 13 december, har dem ett stort mineralfoundation kit för endast 499 kr! Det är ju alltid bra priser på TiKei men femhundra spän för två stora burkar (9 g/st), två små burkar (3 g/st), två ögonskuggor och en borste är ju nästan som fått! om det inte var så att jag nyss beställt lite från en av deras andra luckor i julkalendern och redan har nog med smink, så hade jag genast beställt detta! :) de har dessutom gratis frakt och snabb hemleverans direkt i brevlådan! (nu är det ju dock över en helg så då tar det ju alltid längre tid, men beställer man idag får man det säkert måndag, senast tisdag)
ne, nu ska jag kanske försöka sova igen.
hoppas ni får en bra Lucia! Kanske dyker upp nå fler inlägg här under dagen.

En SKAM

Ikväll var jag, Terese och Jonathan och såg "En SKAM för sverige", OJ så bra dem var! Som alltid då ;) Två timmar av riktigt bra tankar och mycket skratt. Tack så mycket Soran Ismail och Magnus Bertnér!
Denna show skulle hela Sverige behöva se!
 
 
(varför blir jag alltid så konstig på fanfoton!? haha aja)
 

advent 2013

justeja idag (eller nä egentligen igår) var det ju andra advent då blev det fika hos mamma och pappa, samt tre sorters knäckbak med syrran :) choklad, lakrits, vanilj - alla blev jättegoda!
har ju hunnit vara en första advent också, för en vecka sedan... och då bjöd jag mina föräldrar och syrran på fika hemma hos mig. lägger två bilder från det också :)
Btw, så följer jag årets julkalender, den är faktiskt hyfsat kul! Björn Gustavsson är med, så då måste man ju bara se! :)

andra adventförsta advent


glittriga fina klänning

  
 
Har glott på denna klänning i minst en vecka nu. Och idag tänkte jag äntligen köpa den och den var dessutom nedsatt 20% för att den var en av de plagg som var med på Nellys julkalender just idag. Dock innan jag hann betala så hade den sålts slut... faaan då! :( jag vet att det bara är en materiell grej, men ändå, den var så fin och jag ville verkligen ha det till hemvändarfesten detta år!! Då var det bara att börja leta en ny klänning..

RSS 2.0