Vila i frid

Idag har jag haft tända ljus hela dagen, som alltid när någon gått bort. Igår somnade min morbror in, endast 59 år gammal. Blodcancer säger mamma, nått han har haft länge och kämpat med men ändå hållt stabilt. Nu fanns det inget mer att göra, cancern vann.
Det var längsen jag träffade min morbror, säkert nära tio år sedan. Men jag har minnen från barndomen då vi träffade vår släkt oftare. Somrarna i Svartbyn.
Det är alltid ledsamt när någon dör. Jag tänker på Berit, mina kusiner och kusinbarn, och på min mamma som har förlorat en av sina bröder. Men jag känner inte riktigt saknad eller tomhet, men jag önskar nästan att jag gjorde det, för då hade jag inte kännt det jag gör nu - ånger. Ånger över att vi inte träffades oftare, för jag minns ju att du var en sån snäll och god människa, du var ju ändå min morbror.
Vila i frid Sune.
Hoppas att det som kommer efter livet är bättre än cancer.

Questbar

Glömde ju visa dessa gobitar i gårdagens blogginlägg! Har smakat nästan alla, och min favvo hittills är Chocolate Brownie, helt klart! Alla dessa barer innehåller mellan 3-5 aktiva kolhydrater per bar. Helt okej lchf-snacks att ha med sig i väskan! :)De finns och köpa online eller på AthleticStore i Skellefteå. 25 kr/st eller 12 för 250 kr.

A la lchf

Bara för att inte trötta ut folk på instagram med matbilder så tänkte jag bomba er som kollar på min blogg istället haha ;) hoppas ni uppskattar lite mer lchf-mat!
Sojakorvstroganof, kokta ägg, majonnäs, tångrom, avokado.
Sockerfri hasselnötskräm, rött te, grönt te.
Egenblandad sockerfri tacokrydda.
Turkisk yogurt + grädde, egengjord frömüsli, blåbär, hallon och egenbakad lchfmacka med ost & gurka.
Lchfmacka (färdigmix från Life) med hasselnötskräm - MUMS!
Quorn med stekta grönsaker i sås och isbergsallad.
Kladdkaka i micron med grädde och frysta hallon.
Egengjord iste (roibos) med hallon och citron.

En feminist i Norran!

Inte varje dag man kan kolla på sig själv i tidningen haha!Men måste medge att det inte är den bästa bilden jag har sett på mig själv, och Indy ser lite butter ut ;) men artikeln blev ju bra åtminstone :) hoppas Lina som ville göra artikeln blev nöjd med resultatet! Har varit lite nervös för hur det skulle bli i slutändan, men nu känns det faktiskt ganska bra att jag tackade ja till en intervju :) dock så går jag ju b-kursen nu och inte a-kursen, men aja, dem publicerade artikeln lite väl sent (dem sa först att den skulle publiceras 15jan). Men iallafall, hoppas fler får upp ögonen för genusvetenskap! :)

Vill också tillbaka på äventyr!


Spännande att se denna bild på förstasidan på blogg.se och klicka in på bloggen eftersom jag känner igen stället på bilderna. Och ja, detta par är och reser i Vietnam, exakt som jag och Anton gjorde för lite mer än tre år sedan. Bilderna de visar är såklart från vackra Hoi An. Deras bilder likar många av mina foton jag tog när jag och Anton var där och vandrade runt bland gator och marknader.
Nu kommer vi till det som gjorde mig mest chockad dock - när jag hajar upp och kollar på tjejen på bilderna mer noggrant upptäcker jag ju att det är en bekant till mig!! :) Julia Lundqvist, som jag känner för att jag bla gick fotoklubben med henne för några år sedan, är ute och reser tydligen! :P hihi kul! och ja absolut kul för henne, mindre kul för mig, blir så avundsjuk och längtar tillbaka så in i norden!

Lchf style

Tänkte visa lite lchf mat och bak jag gjort :)

Fettfrälst vegetarian.

I natt beställde jag hem två böcker. Jag har alltid kollat snett på hela lchf dieten, men nu har jag läst på och kommit fram till att jag vill testa det. Får väl se hur länge detta håller, men har iallafall hållt på i en vecka nu :). Så nu behöver jag inspiration och då tyckte jag dessa böcker verkarde perfekta! Nu på morgonen har jag dessutom haft värsta lchf-testar morgonen :) Jag har gjort Magic Bullet Kaffe, frö-knäcke, lchf vanilj-mandel fudge, egen pizzasallad, egen tacokryddblandning och jag kokade även ägg (vilket jag faktiskt nästan aldrig gjort, för jag suger på det, och ja, efter idag så kan jag konstatera att jag suger på det än..). Till middag tänkte jag testa göra ostpizza och äta det tillsammans med pizzasalladen.
Nu ska jag försöka läsa skolarbete och sen kanske käka lunch (om jag kan bli hungrig igen efter fettkaffet och några misslyckade ägg ?? verkligen höll en mätt länge!)
 
 
 

Äntligen en natts sömn!

Om det var Atarax som gjorde så jag kunde sova i natt, så vill jag bara tacka dessa små piller! oj vad längesedan det var jag lyckades sova sju timmar på en natt!
Passar perfekt att det var idag också eftersom jag ska färgbomba mitt hår, se två föreläsningar på nätet, göra färdigt Kajsas tårta, göra mig klar och sen fara på Kajsas födelsedagsparty :) åså laga nån slags LCHF-mat däremellan allting.Behöver tiden av en hel dag för allt detta :)
så igen, tack Atarax!

RSS 2.0