Ett öppet brev

Åså kan vi klämma in ännu lite mer Antirasism på denna blogg tycker jag! :-) Läste idag något mycket bra på facebook, skrivet av Sebastian Jarrah.
 
 
" Ett öppet brev till Erik Almqvist (SD)

Hej Erik,

Vi har fått veta att du har flytt till Ungern. Vi skriver dels för att ställa några frågor och dels för att varna.
Men först frågorna;

1. När du nu bor i Ungern så utgår jag ifrån att du inte alls kommer att umgås med andra svenskar där, eller? Du kommer väl söka dig ifrån dessa grupperingar och hitta ungerska vänner? Så du kan assimileras så snabbt som möjligt.

2. Språket. Det får väl bli slut med svenska i hemmet, eller? När du nu kommer till Ungern så tar det väl inte mer än ett par månader innan du talar som en infödd ungrare, visst?

3. 15 mars, nationaldagen,
20 augusti, Kung Stefan firas.
23 oktober, revolutionen -56.

Vi antar att du är ivrig att lägga dessa datum på minnet så du vet när du ska inhandla råvaror till högtidsgulaschen, eller ska vi säga "Pörkölt"?

Mycket att tänka på herr Almqvist.

Men nu till varningen;

"Jobbik" - Ungerns högerextrema parti som tagit sig ganska långt in i maktens korridorer. Skrämmande faktiskt.
Ja i synnerhet för er invandrare.

De tycker att flyktingar (som du ju nu är) ska få hjälp i sitt eget land. De kan ju inte veta att du har fått det lite hett om öronen här på hemmafronten.

Din sort har utsatts för alla möjliga vansinnesdåd av ingen annan anledning än att ni kommer från ett annat land. En annan kultur. Hemskt!

"Hur kan det vara på det här viset?!" tänker du säkert. Vi skakar våra huvuden med dig, Erik. Låter blicken falla till marken i skam å deras vägnar.

Men vet med dig, Erik, att hur jobbigt det än blir för dig där i Ungern så finns det en klar majoritet här i moder Svea som står på din sida i den här kampen. Du har rätt till ett drägligt liv där borta. Du har rätt till din protestantiska tro. Att utöva den utan repressalier från trångsinta katoliker.

Håll fast i den du är. Tro på din rätt att leva i deras land. Världen tillhör oss alla, eller hur Erik? Och när någon halvfull ungrare kallar dig "jävla babbe" så vill vi att du rätar på ryggen, ser honom stint i ögonen och säger;

"Det här är mitt land" "
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0