PR All Stars

Ska strax börja visas på TV. Men jag vill inte vänta, börjar se nu ;-)

Några favvosar är tillbaka! :-D

Ont i magen

Blää.. får ont i magen. Räkningarna slår hårt denna månad. 2600 spän måste jag betala. Kanske inte låter mycket men för mig är det mycket! Mina sparpengar börjar verkligen försvinna i stormande fart! Snart far jag till grekland med amanda och då lär jag ju göra av med en del(typ 4000?). + att jag har frisörtid nästa vecka vilket betyder -1400 kr. Min "skinn"jacka har gått sönder så behöver en ny sån typ av jacka, dessutom skulle jag behöva en liten handväska.
Vill typ börja gråta... det här är inte kul.
Önskar ibland att man hade fyllt år nu i juni så man kunde önska sig de saker man behövde. Men fyller ju år i slutet av sommaren.. vad behöver jag då egentligen?
Det skulle passa bra att vinna på lotto eller triss just nu.

Sistklämmen.



Förlåt, har inte skrivit om helgen än, men den var toppen! :-D kommer mer fakta+bilder sen.
Nu ska jag strax käka och sen börja göra mig klar för att fara till skolan. Inte mycket kvar nu av skolan, men dagen börjar med mitt sista Kemi B prov... som kommer gå åt helvette! Kajsa hjälpte mig plugga igår, kändes rätt bra ändå, förstod det hon förklarade osv (gämfört med vad man gör när kemiläraren förklarar). Men nu känns det KASST! Kollar igenom frågor och försöker svara, men kan inte ett skit! Hatar kemifrågor! De är så jävla invecklade, förstår inte varför de ska göra det så otroligt komplicerat. Kommer absolut få ig på detta prov, om inte läraren på något magiskt sätt har gjort ett råenkelt prov, men skulle knappast tro det eftersom hennes förra prov varit svåra. Men trots att jag kanske får ett ig på detta prov så hoppas jag fortfarande att jag får g i slutbetyget. Jag förtjänar åtminstone det. Tycker inte hon kan sätta IG på en elev som har fått ett poäng under vg på första provet, tre poäng över g på andra provet och som har gjort alla labbar men som råkar få ig på sista provet. Dock är hon mycket mer sträng än någon av de andra lärarna jag har så man vet fan aldrig!
Ikväll blir det plugg inför biologi B provet. Är dock inte lika nervös inför det. Har ioförsig missat massa lektioner pga schemakrockar och har inte pluggat nått än men jag fick 1,5 pöäng ifrån max på förra provet så bara jag är på gränsen till g på detta prov så borde jag ju få ett G som slutbetyg.
Mitt allra sista prov jag kommer ha är på måndag, fysik B prov. Bara jag hamnar på gränsen till g så borde jag få G i slutbetyget.
Ne ursch och fy så mkt tråkigt skolprat det blev nu. Men efter detta är helveteskurserna äntligen slut! Fyfaaan så skönt! Då ska jag bara njuta av att få sommarlov!

Bära eller brista.

Måste tyvärr säga att jag inte har engagerat mig så mycket i matten, men mycket av det beror på att jag missat så många lektioner pga schemakrockar och har inte orkat lägga ner tid på att komma ikapp. Jag får skylla mig själv om det går dåligt idag.
Nationella provet, here I come.

Remby

Jahapp, tydligen har jag blivit en av 25 utvalda att testa Remby som verkar vara är något slags program för att göra snyggare inlägg till bloggen. Då ska vi se om jag lyckas göra nått snyggt ;-)

En onsdagkväll

Har just gett upp på matteD plugget inför NP. Det får bära eller brista på fredag. Mest troligt lär det ju brista, eller hänga på håret, men så länge jag får G i kursen så är jag nöjd. Vill inte ha gått kursen i onödan :-( aja, försöker lyssna på rebecca & fiona för att tagga lördag. Dock så har jag just upptäckt att jag kanske inte tycker de är superbra.. aja, kunde knappt bry mig mindre, Jag är så SJUKT TAGGAD ändå! Jag, Marr, Umeå, shopping och Yranfest, det kan inte bli annat än bra! :-)
Det är bara ca 2 veckor kvar av skolan. Det gör att jag känner mig mer och mer stressad och får ångest över att jag kanske inte klarar alla kurser, men samtidigt så längtar jag så mycket till sommaren att jag orkar inte bry mig om ångesten just nu. Det går i vågor. Nu är jag råtaggad på sommarlov. Jag har kommit på hur jag vill spendera sommaren :-) Med utomlandsresa, festivaler, jobb åt mamma och pappa (???), träning och beachvolley. Självklart kommer jag inte ha så mkt pengar att göra saker för, men jag ska försöka få det att gå ihop, sen när pengarna tar slut får jag se vad jag gör då. Jag vill verkligen bara ha ett riktigt sommarlov! Sen får jag försöka fundera på vad jag vill göra till hösten och det löser sig alltid på något sätt (kan jag ju hoppas iallafall).
Ne nu ska jag dricka upp det lilla jag har kvar i mitt plugg-vinglas, sen duscha, se film och sova.
En ny dag imorgon.

Förbannad och besviken!

Måste bara få skriva av mig och säga att jag är så sjukt förbannad på en viss myndighet, de är ju helt *******. Vill inte skriva några fula ord här på bloggen, men har inget förtroende för denna myndighet längre! Och tycker de slösar pengar, våra skattepengar, på onödiga saker. Tycker denna myndighet mer skrämmer och trakasserar människor än va de hjälper de som behöver!
Nae, har så mycket jag skulle vela säga. Sitter här i min ensamhet och är dritförbannad! Men nu måste jag lugna mig, för sömn inför den intensiva skoldagen imorgon känns rätt viktigt.

FU!

Är det inne med utväxt?

Såg just att jag har en liten (läs stor) utväxt som ser förfärligt ut!

Frissan snart kanske?

En fin fin dag!

Idag är det en superfin dag! :-D knapt ett enda moln på himlen! Tråkigt nog har jag ingenstans att sola här i lägenheten... Ett enda fönster, ingen balkong, inga bänkar ute och gräset är för blött än för att kunna sitta i :-/ vet inte hur jag ska göra för att få sola, en prommis kanske? Annars så kommer jag ju cykla till skolan klockan ett, sen till elgiganten klockan fyra och till stan efter det, så får väl både sol och motion då :-)

Hemavan på nyårsafton. Var ungefär 40 grader kallare då.

New girl

Är helt såld på denna serie!

Viktigt!

Ingen riktig våldtäkt
en dokumentär på svtplay.

Den sexuella mentaliteten
en artikel om tankar kring dokumentären och den sexuella mentaliteten.



Mår illa när jag tänker på mäns maktutövande på kvinnor. Fyfan.

Martina 21 år

Har glömt att säga grattis till min finaste Martina på bloggen! Det var en vecka sedan du fyllde år dock, men bättre sent än aldrig! Grattis gumman!♥ 
Såhär såg det ut på hennes födelsedagsfest förra helgen + lite musik på det ;-)

















Lever för helgen.

Har haft en bra helg! :-) Älskar mina fina fina vänner, ni är helt underbara! Är så taggad på livet just nu, men ändå inte taggad alls. Helgen tar slut ikväll, vilket betyder veckodagar med ångest om skolarbete, ångest om framtiden och ångest om ekonomin. Jag lever för helgerna för tillfället (eller har jag inte alltid gjort det?). Nästa helg är det Yran i Umeå och jag och Martina ska dit ofcourse! :-D syrran har varit snäll och tagit emot oss så vi har någon stans att käka, förfesta och sova. :-) sen om tre helger så far jag och Amanda till grekland! :-D kan ju bara bli jävligt bra! och när vi kommer tillbaka är det midsommar och den firas med syrran som kommer på besök :-)



Bilder från fredags. Älskar er flickor!

Rhodos baby!

Btw, resa BOKAD! :-D

jag och amanda, 13-20 juni, toppen!

Då var det dags igen

Blir nog dessa pärlor på dansgolvet ikväll!

Födelsedagsfest ikväll!

Ikväll ska vi fira denna fina brud! Drinkar och trevligt folk, hoppas du blir nöjd med din födelsedagsfest Marr ♥ jag tror det blir toppen och jag är taggad som alltid! :-D


Nu ska jag strax på stan med några vänner för att köpa alkohol och göra hemligheter ;-)

Vårmässan Skellefteå

I helgen är det Vårmässa i Skellefteå.
Där har vi, Ung Vänster med Vänsterpartiet, slagit upp ett tält där vi kan svara om ni har några frågor och informera er mer om vad Ung Vänster och Vänsterpartiet vill göra i samhället. Det kommer nog även finnas någon liten gratis grej att plocka på sig. ;-)
Jag kommer stå där mellan 14-16 idag så kom gärna förbi och hälsa på! :-) dessutom kommer vi få finbesök av Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt vid klockan 16-18. :-D
Hjärtligt välkomna!





Tycker även ni ska klicka in här och läs om orsaken varför Ung Vänster vill att man ska införa feministiskt självförsvar i skolan.

mysigt


Tänt ljus i lilla ettan idag. Fysikprovet är över och det borde bli ett g iallafall och då är jag nöjd :-) Så nu myser jag till det, tar det lugnt och ser på pertiledardebatten som var tidigare i veckan och sen ska jag se Debatt om Djurplågeri och svensk djurindustri. Samtidigt funderar jag över helgen, jobb, lägenhet och livet. Ja, spännande vad mycket som händer i hjärnan när man är ensam.

Fredagsfest

Har glömt att lägga ut bilder från i fredags. Blev inte så mycke bilder den kvällen faktiskt men här är nån enstaka åtminstone :-)






Ost, kex och vin -kväll!

Fytusan vilken lyckad kväll igår!
förutom ett äckligt jävla svin som sa att han tyckte att det var okej att killar tar för sig och klämmer tjejer på röven eftersom vi tjejer ändå kommer vara otrogna i slutendan :-O(WTF!?!?!?)
.
Men annars hade jag verkligen toppenkul! :-D
tack flickor för en bra kväll!












En vimmelbild blev det också


"Hej det är svullo ska vi knulla?"


Fredag

Nu drar jag iväg till 107:an där det i kväll blir mat, vin och trevligt sällskap! Är sjukt taggad! :-D

Allévo tropic smoothie

Testade mig på en sån här till lunch idag.
Det var rabatt på den, en plocksallad kändes för dyr och jag orkade verkligen inte ställa mig och laga nån lunch. Har aldrig smakat en måltidsersättningsdrink förut. Den smakar väldigt sött och det har dem säkert gjort för att försöka dölja den riktiga smaken.. det man kan känna som eftersmak. Blod. Ja, järn smakar det, och en massa andra konstiga saker dem har stoppat i den. Det smakar konstgjort.


Nae, inte min grej dethär känner jag ;-), tar nog den sista tomaten och den halva mackan jag sparade i morse istället.



Brist på näringsämnen som vegetarian?

Min syster ringde idag och var orolig för hon har börjat fundera om jag får i mig alla näringsvärden som vegetarian. Men Kajsa, du behöver inte vara så orolig :-).
Än har jag inte kännt av att min kropp mår speciellt annorlunda av att jag ändrat min kost. Men kanske kan det också bero på att jag helst valde att äta vegetarisk kost och grönsaker redan innan och att jag fortfarande äter mjölkprodukter och ägg, jag så kallad Lakto-Ovo vegetarian. Jag äter faktiskt väldigt allsidigt
och är därför inte rädd för att få brist på något näringsämne.
Om ni vill veta vad jag brukar kunna köpa hem för något så får ni en lista här:
de allra flesta sorters av grönsaker, juice, frukt och bär, oliver, svamp, mycket olika bönor, kikärtor, linser(har dock inte fått det lyckat än), potatis, pasta, ris, quinoa, couscous, nudlar, haulomi, feta ost, mozarella, vanlig ost, mjölk, grädde, keso, yogurt, fil, rödlök, gullök, vitlök, purjolök, nötter, pesto, olivolja, solrosolja, linfröolja, quornprodukter, sojaprodukter, bröd(oftast fullkorn), kaffe, te och mitt skafferi kan nog också innehålla nån godisbit då och då.
Ja, det var nog det mesta, och som ni ser, det är typ allt utom just kött, fisk och fågel. Jag tror nog jag äter mer allsidigt än många köttätare.
Att äta allsidigt är inte heller något jag gör för att jag är väldigt noga med att få i mig allt utan jag gör det mest för att jag faktiskt gillar allt. Mat är gott, och speciellt blandingen mellan sött och salt. Tex att göra en grekisk sallad och dricka juice till, eller ha melon på sidan av quornfilén :-)
Men om man nu ändå skulle vara orolig att jag inte får i mig nog med järn (som nästan bara finns i ritkigt stora mängder i kött) så är jag ju blodgivare och får inte ge blod om mina blodvärden inte ser bra ut. Senast jag gav blod var i februari. Snart ska jag dit igen. Vi får väl se då, men jag är inte speciellt rädd att värdena kommer se dåliga ut :-). Men skulle dem ändå göra det får jag väl börja äta nått slags kosttillskott i sånafall.

Hittade några hemsidor med lite all möjlig fakta för er som är mer intresserade.
www.vegetariskmat.se
www.greenoption.org


Mat på vildmarkscampen i mars. Quornbitar i gräddsås med vockgrönsaker, stekt lök, potatis och Torbjörns specialsylt (ca 16 ingredienser).

Morgonsyn

I morse vaknade jag upp till denna syn.
Antingen får gosedjur liv på natten, eller så har jag en ganska barnslig pojkvän ;-)




Jonatan leker sjörövarkapten, Moe surfar/gejmar och Lennart chillar framför TV:n.


Valborgsmässoafton

I måndags var det ju faktiskt sista April. Och traditionsenligt så brukar man ju supa/kolla på majbrasa denna dag. Detta år samlades vi ett gäng hos Anna i medle och åt gott(grillat), drack lite alkohol och spelade spel. Tyvärr ingen majbrasa för oss men en trevlig kväll ändå :-)






♥ äntligen hemma igen

MIN ANNAPLUTT ÄR HEMMA! :-D och jag är superglad!

Hon kom nyss förbi och vi tog en kopp te tillsammans och hann snabbt snacka om resan, framtiden och helgen. Vet inte riktigt vad jag ska säga för att förklara hur härligt det var, men en sak är säker, jag har verkligen saknat min bästa vän!

1:a maj.

Första maj. Arbetarklassens dag. I det fina vädret marscherade vi fram ca 60 pers i ett samlat demonstrationståg av Vänsterpartister, Ung Vänstrare och sympare. Talarna i år var Kristina Ahlenius från UV och Kjell Hanseklint från V. Var först snack om att jag skulle tala, men det kändes bra att Kristina gjorde det istället för mig. Inte för att jag inte vågar, men det kändes kanske lite väl stort och inte nog förberett för mig som ny ordförande.
Härligt var det iallafall att få ropa lite slagord mot det kapitalistiska samhälle vi lever i.




RSS 2.0